ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ανθρωποκτονία….


 Εδώ και αρκετό καιρό έχει εισαχθεί ένας νέος όρος στον δημόσιο διάλογο, αυτός της γυναικοκτονίας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος είναι ο εφευρέτης αλλά σίγουρα είναι ένας αδόκιμος και πονηρός όρος.


Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία της 28χρονης έξω από αστυνομικό τμήμα, όπου ουσιαστικά μιλάμε για ακόμα μία κρατική δολοφονία αφού κρατικοί λειτουργοί είναι αυτοί που δεν έπραξαν τα δέοντα, η Νέα αριστερά κατέθεσε τροπολογία για την άμεση ποινικοποίηση του όρου γυναικοκτονία. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο τυχαίο είναι, δεν υπάρχει τύχη και πόσο μάλλον στην πολιτική, άλλα σίγουρα σε αυτήν την κίνηση έπαιξε ρόλο η δημοσιοποίησή των καταλυτικών παρατηρήσεων επί της όγδοης και ένατης περιοδικής έκθεσης της Ελλάδος από την επιτροπή του ΟΗΕ για την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι ανωτέρω παρατηρήσεις είναι αποτέλεσμα εκθέσεων διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες δρουν στην χώρα μας όπως π.χ. το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ). 

Όπως είδαμε παραπάνω η επιτροπή του ΟΗΕ είναι επιφορτισμένη με την εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών με σκοπό βέβαια την επίτευξη της ισότητας των δύο φύλων. Πόσο αντιφατικό είναι όμως, αυτοί που μιλάνε για ισότητα, αυτοί που υπερασπίζονται τα ίδια δικαιώματα ανδρών και γυναικών, να τους διαχωρίζουν ως θύματα της ίδιας αποτρόπαιας δολοφονικής πράξης. Ο νομικός όρος ανθρωποκτονία που ήδη υφίσταται είναι σαφέστατος και όσον αφορά την τιμωρία του ενόχου προβλέπεται η μεγίστη των ποινών, τα ισόβια. Από εκεί και πέρα για να ισχύει ο όρος θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι ένας άντρας δολοφόνησε μια γυναίκα εξ επί τούτου επειδή δηλαδή ήταν γυναίκα, κάτι που δεν ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι είναι γυναίκα, άλλα δικιά τους γυναίκα και ότι κάνουν, υποτίθεται, το κάνουν από αγάπη και εδώ θα πρέπει να παρατηρήσουμε την σύγχυση που υπάρχει στην επικοινωνία μας εξαιτίας κάποιων λέξεων που ο καθένας τις αντιλαμβάνεται όπως τον βολεύει. Και φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το προσδοκώμενο αλλά αντιθέτως οι δράστες θα αθωώνονται και θα είναι ελεύθεροι να δολοφονήσουν έναν άλλον Άνθρωπο. Ούτως ή άλλως μπορεί να μιλάμε για σωφρονιστικό σύστημα αλλά στην πραγματικότητα έχουμε ένα τιμωρητικό σύστημα που στοιβάζει ανθρώπινες ψυχές μέσα σε τσιμεντένια κλουβιά και τις περισσότερες φορές είναι οι ίδιοι θύματα του συστήματος και στο τέλος μπαίνουν ερασιτέχνες και αποφυλακίζονται επαγγελματίες.          

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή και δεν έχουμε πολύ χρόνο, ότι οι καθεστωτικοί μηχανισμοί δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Στην χώρα μας δεν λειτουργεί τίποτα παιδεία, ασφάλεια, υγεία, δικαιοσύνη, όλα και όσα το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει στους πολίτες. Δεν ξέρω πως θα τα ιεραρχήσετε άλλα το βασικό πρόβλημα στην χώρα μας και σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι η έλλειψη παιδείας είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Και την κύρια ευθύνη την έχει η οικογένεια, το παιδί στα 7 πρώτα του χρόνια πρέπει ήδη να έχει μυηθεί στο πανανθρώπινο αξιακό σύστημα. Και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η πολιτεία για την παιδεία σε όλα τα επίπεδα(πνευματικό, σωματικό, ψυχικό).

Έν κατακλείδι αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε όλον αυτόν τον παραλογισμό είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να αλλάξουμε την πολιτεία, να ξεριζώσουμε οτιδήποτε σάπιο οτιδήποτε μιαρό και να βάλουμε θέμελα σταθερά, ιερά όπως το Ελλάνιο αξιακό σύστημα ώστε να στηρίξουμε την πραγματική μας πολιτεία στην οποία τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι ίδιοι πολίτες μέσα από συνελεύσεις, επειδή, αυτή είναι η Δημοκρατία

Δημήτρης Καραμάρκος 


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση