ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ε.Ε. Πεδίο πολλών ταχυτήτων


 Έχουμε διαμορφώσει μια άποψη, την δική του ο καθένας για την Ε.Ε. Τα κριτήρια είναι πολλά και εξαρτάται βέβαια, το τι περιμένουμε, πως και πότε. Κεντρικό ρόλο παίζει και το πνευματικό επίπεδο, που μας θέτει εμπρός από διλήμματα και καταστάσεις νορμάλ ή ενίοτε έκτακτες και μη ευκόλως αντιμετωπίσιμες.


Με το σκεπτικό αυτό ανοίγει ο κύκλος των ευρωεκλογών τον Ιούνιο 2024.
Ο πολιτικός κόσμος με τις διαφοροποιήσεις του και τον τεράστιο αριθμό κομμάτων, θα επιδοθεί σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου. Και κυριολεκτώ διότι η διατήρηση ή και αύξηση των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο, είναι το μέγα ζητούμενο. Η όποια αποτυχία σημαίνει μείωση ψηφοφόρων και οπωσδήποτε απώλεια των εξωπραγματικών μισθών και προνομίων.

Τα οικονομικά μεγέθη δεν είναι ίδια για τις χώρες μέλη. Οι ετήσιοι κρατικοί προϋπολογισμοί διαφέρουν αναλόγως του πληθυσμού, γεωγραφικής θέσης, συνόρων και των οικονομικών δεδομένων και δραστηριοτήτων.

Κράτη με τεράστια οικονομία και βιομηχανία παντός είδους, κράτη φτωχά αλλά με πρώτες ύλες που χρειάζονται άλλα. Πανεπιστήμια διεθνούς εμβέλειας προσελκύουν πολίτες από κράτη με υποδεέστερες υποδομές. Κράτη χωρίς εξωτερικούς εχθρούς και κράτη που απειλούνται από γείτονες. Εδώ βλέπουμε την επιτακτική ανάγκη στρατιωτικών εξοπλισμών, με σοβαρότατο οικονομικό βάρος, που άλλα μέλη δεν αντιμετωπίζουν. Οικονομίες που βασίζονται σε κολοσσιαία βιομηχανία και τεχνολογία αιχμής και αγροτικές οικονομίες.

Όπως και να δούμε τα πράγματα, από όποια οπτική γωνία, το συμπέρασμα είναι η ανισότητα. Η αντιμετώπιση αυτής ήταν μια από τις προϋποθέσεις της Ε.Ε.. Και λέω ήταν, διότι με προσεκτική ματιά, με ανάλυση των σημερινών δεδομένων, η ανισότητα όχι μόνον δεν  αντιμετωπίστηκε, αλλά θέριεψε εις βάρος του Νότου.

Μέσα στα θέματα των ακραίων επιλογών και οδηγιών που εκπορεύονται από τις Βρυξέλλες, βρίσκεται και η πατρίδα μας, που βάλλεται κατά συρροήν με ομοβροντίες απεχθών οικονομικών μέτρων. Οι ντόπιοι πολιτικοί αγύρτες, με τις εντολές των μεγάλων παικτών, τάισαν τον ελληνικό λαό με οράματα τόσον εξωπραγματικά ιδιοτελή και επαίσχυντα, που κατ’ εμέ, έπρεπε να επέμβει ο νόμος.

Την δυσχερή θέση μας στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, την κατανοείτε σαφώς και θα αποφύγω την σχετική φιλολογία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών αναγνωρίζει τις τεράστιες αυτές διαφορές και κυρίως Βορρά – Νότου. Το ευρωπαϊκό διευθυντήριο είναι ολοφάνερα εναντίον μας και αυτό αποδείχθηκε με τα μνημόνια και όλην την συνέχεια στο επίπεδο της οικονομίας.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι, μαθηματικά είμαστε σε κινούμενη άμμο. Ο τόπος μας, ως προτεκτοράτο που είναι, διοικείται από ξένους, με αχυράνθρωπους όλους αυτούς τους πολιτικούς που τόσον εκτιμούμε...Και εδώ είναι το κομβικό σημείο. Να εκτιμήσουμε την ύπαρξη μας, την πατρίδα μας, τις παραδόσεις και να στρώσουμε τον δρόμο για το αύριο. Με παλαιοκομματικές συνταγές, το βρίσκω αδύνατον.

Προοπτική δίνει μόνον η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, με το πλήρες πρόγραμμα συμμετοχής στην Ε.Ε. που καθιστά την χώρα μας, από ουραγό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση