ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οργασμός έργων


 Συνήθης τακτική των κυβερνήσεων και μάλιστα ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας, είναι να δηλώνουν με κάθε επισημότητα την πραγματοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων. Βέβαια το βάθος χρόνου υλοποίησης είναι άγνωστον, αλλά πάντως κάποτε θα γίνουν.


Η σημερινή κυβέρνηση πιστή στις πολιτικές παραδόσεις, δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Μετά από 5 έτη διακυβέρνησης, έχει όλα τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσει δυναμικά στην επίτευξη των εξαγγελιών. Και είδαμε και ακούσαμε πληθώρα τέτοιων δηλώσεων και ασφαλώς αισθανθήκαμε ικανοποίηση και δικαίωση για την επιλογή μας να τους υπέρ ψηφίσουμε.

Δεν είμαστε, βέβαια, ανυπόμονοι, διότι απαιτείται χρόνος, ώστε να γίνουν οι ( πονηρές) μελέτες, να κοστολογηθούν (υπόπτως) τα οικονομικά μεγέθη και να ανατεθούν (φωτογραφικά) στους γνωστούς και μη εξαιρετέους εργολάβους.

Το παράδοξο είναι ότι, ενώ είμαστε, λόγω προηγούμενων εμπειριών, γνώστες όλης αυτής της διαδικασίας, με μια ανεξήγητη τάση αυθυποβολής, περιμένουμε να δούμε χελιδόνια τον Ιανουάριο. Είναι ένα χαρακτηριστικό που τείνει να παγιωθεί, με τις δυσμενείς για τους πολίτες της χώρας, επιπτώσεις.

Οι διθυραμβικοί τόνοι της κυβέρνησης για τα έργα που θα εκτόξευαν την οικονομία και την κοινωνία σε επίπεδα πρωτόγνωρα και υψηλότερα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις και η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που τόσον διαφημίστηκε, απεδείχθησαν κενοί νοήματος και υλοποίησης. Αντ’ αυτού παρατηρούμε μετά λύπης μας, την απένταξη δημοσίων έργων λίαν απαραίτητων, λόγω μειωμένης ή και ελλιπούς χρηματοδότησης από τις κρατικές και ευρωπαϊκές πηγές.

Θαυμάζουμε τα πυροτεχνήματα, αλλά διαρκούν ελάχιστα. Ο φωτισμένος ουρανός γίνεται ξανά μαύρος και αδιαπέραστος. Οι προεκλογικές προσδοκίες αποδεικνύονται φρούδες και η απογοήτευση σκεπάζει τον βίο μας. Υπάρχει άραγε φως σ΄ αυτό το μουντό περιβάλλον;; Ποιες δυνατότητες έχουμε για την ανάκαμψη της πατρίδας και με ποιες χρηματοδοτήσεις;; Δικαιολογημένες ερωτήσεις  λογικά σκεπτόμενων πολιτών.

Η απάντηση, φίλοι μου, δεν είναι δύσκολη. Είναι μπροστά μας και φωνάζει μήπως αφυπνιστούμε. Εμπεριέχεται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του κράτους. Αναφέρεται σαφώς και γραπτώς, ψηφίζεται από την βουλή, μόνον που οι πολίτες δεν φροντίζουν να διακρίνουν αυτό που πλέον δεν μπορούν να κρύψουν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Και αν δεν υπάρχουν γνώσεις οικονομικών μεγεθών, υπάρχουν ειδικοί που αν ρωτήσετε, θα σας εξηγήσουν και θα μάθετε.

Υπάρχουν και οι Συν Έλληνες για να ζητήσετε την συνδρομή τους, ώστε να κατανοήσετε τον πλούτο που μπορείτε να διαχειριστείτε με την ένταξη στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Άλλως θα παραμείνετε θεατές λόγων και ακροατές έργων.

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση