ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Θεσσαλικόν Άγος


 Γνωρίζουμε ότι από την αρχαιότητα η περιοχή που εν συνόλω ονομάζουμε Θεσσαλία, ήταν καλυμμένη από ύδατα, δλδ μια θάλασσα. Αλς σημαίνει θάλασσα, εξ ου και το όνομα. Μια τεράστια σε έκταση εύφορη περιοχή που εφοδιάζει το τραπέζι μας με πλούτο προϊόντων. Στην δε εθνική οικονομία είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας, αγροτικός και κτηνοτροφικός.


Ιανός και Ντάνιελ χτύπησαν αλύπητα την Θεσσαλία με μικρή χρονική απόκλιση. Πριν επουλωθούν οι πληγές του ιανού, η επόμενη θεομηνία, επέφερε το τελειωτικό χτύπημα στην παραγωγή και τους κατοίκους. Χωριά εξαφανίστηκαν, άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν και η Κάρλα ακόμα κάτω από τα νερά.

Θα περίμενε κανείς λόγω της ιδιαίτερης σπουδαιότητας της περιοχής, να δούμε τον κρατικό μηχανισμό σε μια οργιώδη ανταπόκριση για την θεραπεία των πληγών και την αποκατάσταση του κακοποιημένου περιβαλλοντικού συστήματος. Αλλα φευ, η παντελής απουσία του κράτους παραμένει εκκωφαντική.

Υποσχέσεις επί υποσχέσεων, αναβολές, μελέτες που αργούν ( σκοπίμως;;) και βέβαια διάθεση κονδυλίων- ασπιρίνες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι τα νεύρα των κατοίκων. Η σημερινή κυβέρνηση δεν διαφέρει από τις προηγούμενες όσον αφορά αντιμετώπιση και λύσεις σε τέτοια γεγονότα και προβλήματα. Όπως και δεν διαφέρει η πρότερη και πρόσφατη πολιτική στάση των κατοίκων της Θεσσαλίας, όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο και προτίμηση που ψηφίζουν.

Στην πατρίδα μας υπάρχουν σοβαροί επιστήμονες που θα μπορούσαν να αναλάβουν μελέτες και έργο για την εξάλειψη των συνεπειών των πλημμυρών και να διαμορφώσουν το πλαίσιο, θεσμικό και πρακτικό, ώστε η περιοχή να ασφαλιστεί από μελλοντικές δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ζήτησε την συνδρομή και την γνώμη Ολλανδών ειδικών. Και είναι λυπηρόν, φίλοι μου, να απαξιώνουμε σπουδαίους συμπατριώτες μας, χάριν διεθνών συμφερόντων και επαφών. Πόσον πιο σπουδαίοι είναι οι Ολλανδοί;; Είμαστε δλδ ανίκανοι να απαντήσουμε στα προβλήματα μας;;

Μια ανάξια κυβέρνηση όπως η σημερινή, που έδωσε άπειρα στοιχεία αναξιοπιστίας λόγων και έργων, συνεχίζει να θάβει όνειρα και ελπίδες των κατοίκων που αγωνιούν για το μέλλον τους. Η λάσπη που κάλυψε την εύφορη γη και τα ποιμνιοστάσια, θα παραμείνει ως φαίνεται για πολύ ακόμα.

Απορίας άξιον όμως είναι για πόσο καιρό θα παραμείνουν στην εξουσία όλοι αυτοί που καταστρέφουν την πατρίδα συστηματικά και διαχρονικά.

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση