ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δικαίωση..(ΒΙΝΤΕΟ)


 “Πέρασε ένας χρόνος από το μεγάλο δυστύχημα στα Τέμπη, ένα τραγικό συμβάν το οποίο έριξε στο πένθος ένα ολόκληρο έθνος. Έπειτα λοιπόν από μεγάλη μάχη και αφού συλλέχθηκαν πάρα πολλά στοιχεία από τον χώρο όπου συγκρούστηκαν τα δυο τραίνα, η δικαιοσύνη ολοκλήρωσε την ανακριτική διαδικασία και σύντομα θα έχουμε την έναρξη του δικαστηρίου. Ένα δικαστήριο που για πρώτη φορά στη χώρα μας μεταξύ των κατηγορουμένων θα βρίσκονται και πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται άμεσα με το τραγικό δυστύχημα.”


Κάπως έτσι θεωρώ ότι θα ξεκινούσε ένας φυσιολογικός πρωθυπουργός, ο οποίος διοικεί μια ευνομούμενη πολιτεία και σέβεται τους πολίτες της, στην εβδομαδιαία του ¨αναφορά¨ όπως την έχει καθιερώσει ο πρωθυπουργός της χώρας μας. Αντ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης κλείνει την “αναφορά” του με μια διαφήμιση – πρόσκληση σε μια έκθεση με όνομα  «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970».

Λίγες μέρες πριν την μαύρη επέτειο, ενός από τα μεγαλύτερα εξόφθαλμα εγκλήματα του “πολιτικού“ καθεστώτος και ο πρωθυπουργός αυτό που έχει να μας πει, αυτό που έχει να μας προτείνει είναι να επισκεφτούμε μια έκθεση. Και θα μου πει κάποιος η ζωή συνεχίζεται, αλλά αυτό να το πεις στους γονείς που δεν θα ξανά δουν τα παιδιά τους, στα αδέρφια που δεν θα ξανά αγκαλιάσουν τα αδέρφια τους, στους παππούδες και τις γιαγιάδες που ονειρεύονταν να προλάβουν, λόγω ηλικίας, να δουν τα εγγόνια τους να ορκίζονται όταν θα έπαιρναν το πτυχίο τους. Αυτά που για τους περισσότερους από εμάς είναι καθημερινότητα για τους συγγενείς των αδικοχαμένων αυτού του εγκλήματος που έμειναν πίσω είναι ένας καθημερινός αγώνας να σταθούν στα πόδια τους. Και δεν έφτανε αυτό, εξαιτίας του ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού αναγκάστηκαν να κάνουν όσα δεν έκανε το κράτος, από άποψη ερευνών, από άποψη συλλογής στοιχείων αλλά και καταθέσεων.

Γιατί δεν είσαι φυλακή ;;;

Αυτό το έγκλημα είναι ξεκάθαρη απόδειξη για ότι έχει συμβεί ή δεν έχει συμβεί στην χώρα μας, την ευθύνη φέρουν όλοι όσοι βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, όποιο κόμμα και να κυβερνάει. Και αυτό είναι που πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε και να ενεργήσουμε ανάλογα. Η Ελλήνων Συνέλευσις από την πρώτη στιγμή εμφάνισής της, είτε μέσω του καταστατικού των οργανισμών, είτε μέσω της ιδρυτικής διακήρυξης αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων του πολιτικού φορέα, έχει ως σκοπό την ένωση όλων των Ελλήνων απανταχού της γαίας για να αποτελέσουν τον πυρήνα επαναφοράς της πραγματικής δημοκρατίας. 

Αυτό το έγκλημα πρέπει να γίνει αφορμή για να δικαιωθούν όχι μόνο τα θύματα που προκάλεσε αυτό, αλλά όλοι οι Έλληνες που όλα αυτά τα χρόνια ζουν από τύχη. Η δικαίωση δεν θα έρθει μόνη της αλλα τη δικαίωση θα την φέρεις εσύ, εγώ, όλοι μαζί. Είναι όμως σίγουρο ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε να συνδράμει σε αυτό η συντεταγμένη πολιτεία, την στιγμή μάλιστα που για το συγκεκριμένο έγκλημα οι συγγενείς μιλάν ήδη για συγκάλυψη, κάτι βέβαια το όποιο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά καθεστώς.  

Εάν λοιπόν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τους προγόνους αλλά και τους απογόνους μας και να τους προσφέρουμε όλα όσα μας στέρησε σαν έθνος ολόκληρο το κομματικό καθεστώς από όποια πλευρά και αν προέρχεται, η μοναδική πραγματική δυνατότητα είναι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της Ιερής μας χώρας εμείς οι ίδιοι και η μόνη ολοκληρωμένη και δομημένη πρόταση είναι αυτήν της Ελλήνων Συνέλευσις.

Η δικαίωση χρειάζεται πράξεις και όχι λόγια. Για να κάνουμε πράξη τα όσα έχουμε δεσμευτεί ως Ελλήνων Συνέλευσις έχουμε ανάγκη εσένα συνελληνά μου όχι απλά ως ψηφοφόρο, άλλα ως προσωπικότητα να βάλεις και εσύ την δικιά σου ενέργεια την δικιά σου νόηση. Και για να έχεις μια εικόνα των πράξεων θα αναφέρω κάποια σημεία από τις προγραμματικές δηλώσεις του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις.

 1.1.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας,  γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ – ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
1.2.1. Επιτροπή υπεύθυνη η οποία θα προβεί στον έλεγχο της βασικής δομής όλων των Υπουργείων ως προς την λειτουργία, τρόπος που λαμβάνονται και εκτελούνται καθώς και εποπτεύονται οι αποφάσεις, συμβάσεις, διαγωνισμοί, προμήθειες κ.ο.κ. ούτως ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα για όλα τα θέματα της διοίκησης και των υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτές. Θα ετοιμαστούν και οι προϋπολογισμοί για την μεγιστοποίηση των αποδόσεων και την εύρυθμη λειτουργία αυτών.
1.2.2. Το ίδιο θα συμβεί και για όλα τα Περιφερειακά γραφεία, τις Νομαρχίες, και τις Δημοτικές αρχές.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου δράσεων ξένων κέντρων στην Ελλάδα, συνεργάτες τους στον ελληνικό χώρο, ζημιές που προκλήθηκαν, έργα που υλοποιήθηκαν κτλ
1.2.4. Ειδικές επιτροπές οι οποίες θα ερευνήσουν όλες τις περιοχές της Ελλάδος και κάθε πτυχή και θα καταγράψουν τα πραγματικά σημερινά δεδομένα, τις σχετικές συμβάσεις με εξωτερικούς φορείς, διαχείριση και τις πραγματικές ανάγκες σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό αφορά :
α) Εσωτερικών Λειτουργικών Αναγκών κάθε τμήματος της κυβερνητικής μηχανής,
ε) Εξωτερικές διακρατικές σχέσεις και συμμαχίες, δράσεις τους μέσα στη χώρα, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζονται,
β) Οικονομικές & Χρηματιστικές Ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους,
γ) Άμυνα και ασφάλεια επίγεια, εναέρια, υπόγεια, δια θαλάσσια και δορυφορική, συμβάσεις, προδιαγραφές, λειτουργία, ασφάλεια,
δ) Ναυτιλία,
ε) Δομή οικονομίας,
στ) Παιδεία, Βιβλία, Ελληνική Γλώσσα,
ζ) Πολιτισμός & Αθλητισμός,

1. Ενδελεχής έλεγχος όλων όσων εργάστηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού ως πολιτικοί και ως διοικητικοί,
2. Έλεγχος όλων των συμβάσεων για τα έργα και τις εκδηλώσεις του Υπουργείου

1.4.1. Κοινοβουλευτική ομάδα που να μελετήσει και θα προτείνει διορθωτικές παρεμβάσεις στο Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει τον Έλληνα Πολίτη και που θα καθιερώνει την Ελλήνων Πολιτεία η οποία θα βασίζεται στα Ελλάνια Πρωτόκολλα που διέπονται από τις Αξίες, τις Αρχές και τους Πολιτειακούς νόμους,
1.4.2. Επιτροπή Πολιτειακής Ανασυγκρότησης για εφαρμογή του Πολιτειακού Κώδικα.

ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ
1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.
2.0. Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό σώμα:
2.1.Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.
2.2.Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.
2.3.Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.
3.0. Το Πειθαρχικό σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.
4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.
5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.
6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.
7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.
8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας που να μην θέλει να συμβούν όλα τα παραπάνω, πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν για όλους μας…..    

Δημήτρης Καραμάρκος


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση