ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ευρωπαϊκή Ένωση.Τι γνωρίζεις γι’ αυτήν;;


 Αφελής ερώτηση, θα απαντήσει τις. Όμως έτσι για να τα πούμε λίγο, θα συνεχίσω αφελώς.

Η Ε.Ε. είναι η συνέχεια της περιβόητης ΕΟΚ, όπως πρωτοεμφανίστηκε. Ήταν τότε μια εντυπωσιακή κίνηση που εγκαταστάθηκε στην συνείδηση των κατοίκων των ευρωπαϊκών κρατών, που περίμεναν ανατρεπτικά οικονομικά αποτελέσματα. Ήταν, βλέπετε, ο τίτλος που η μάζα χωνεύει εύκολα. Έκτοτε με το διάβα του χρόνου, το θέμα πήρε διάφορους δρόμους, μεταλλάχθηκε εν πολλοίς και έχουμε την σημερινή μορφή ως Ε.Ε. Κάποια κράτη ήταν ιδρυτικά, αρκετά εισήλθαν αργότερα. Και υπάρχουν εκείνα που εντείνουν τις προσπάθειές τους για να γίνουν μέλη.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

Αυτός ο διεθνής οργανισμός, ως νομική οντότητα, έχει και λειτουργεί επιμέρους τμήματα για την επιτυχή διεκπεραίωση των προβλημάτων που πάντα εμφανίζονται. Έτσι έχουμε τα εξής: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό συμβούλιο, Ευρωπαϊκή επιτροπή, Ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο, Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Ως αντιλαμβάνεστε γύρω από όλες αυτές τις δραστηριότητες και προτεραιότητες, υπάρχουν και κινούνται χιλιάδες άνθρωποι. Ένας κόσμος που πλαισιώνει ευρωβουλευτές, προέδρους επιτροπών, εξειδικευμένους συμβούλους διαφόρων θεμάτων και βέβαια ένας ικανός αριθμός τεχνικών για την υποστήριξη των δράσεων.

Όλα όσα προαναφέρθηκαν θεωρώ ότι τα γνωρίζετε. Έρχεται όμως η ώρα των αποριών και ερωτήσεων τρόπον τινά. Το ευρωπαϊκό Σύνταγμα υπερισχύει των επί μέρους κρατικών συνταγμάτων. Έδωσες ποτέ την έγκριση σου;; Οι μόνοι που ψηφίζονται από τους Ευρωπαίους πολίτες, είναι οι ευρωβουλευτές που συγκροτούν το ευρωκοινοβούλιο και είναι 720. Υπολογίστε τώρα τους παρατρεχάμενους και τα επιτελεία στο Στρασβούργο και Βρυξέλλες και στο κράτος που προέρχονται.

Οι υπόλοιποι που απαρτίζουν τα άλλα όργανα, δεν ψηφίζονται από κανέναν, αλλά μετά από αφύσικες διεργασίες πίσω από βαριές κουρτίνες, αυτοπροσδιορίζονται ως προσωπικότητες και αυτοχρίζονται ως επικεφαλείς επαΐοντες των ευρωπαϊκών θεμάτων. Αυτή η παρέα πολιτικών, οικονομολόγων, τεχνοκρατών, τραπεζιτών και νομικών, είναι η μεγάλη σπείρα διεθνών κακοποιών που ρυθμίζουν κατά το δοκούν την λειτουργία των κρατών και αποφασίζουν για την τύχη των λαών. Κενές υπάρξεις μέσα σε κοστούμια και συνολάκια.

Συνοπτικά αυτή είναι η πραγματική μορφή της Ε.Ε., πέραν των όσων διασπείρονται ως οργανισμός ανάπτυξης και βελτίωσης του βίου μας. Αντιλαμβάνεστε σαφώς ότι έχουμε έναν σατράπη που μας σερβίρει υποχρεωτικότητες με πολύχρωμο αμπαλάζ. Και οι Ευρωπαίοι πολίτες με όλην αυτήν την τροπή που είναι ορατή και πολλάκις δυσμενής για πολλούς κλάδους, αρχίζουν να αναιρούν τις πρώτες τους τοποθετήσεις και την αποδοχή της Ε.Ε. ως υπέρτατης αναγκαιότητας για ένα ευοίωνο μέλλον.

Σαν ιδέα και ύπαρξη, είναι στην προσωπική σας διακριτική ευχέρεια να αποδεχθείτε η όχι την Ε.Ε. Όμως επειδή η πλειονότητα των πολιτών τοποθετείται απέναντι σε πολλές πρακτικές των οργάνων της και των αποφάσεων που μας βάζουν σε στενό κλοιό και η απαλλαγή από τους κηφήνες και απατεώνες των υψηλών κλιμακίων, φαίνεται δύσκολη, καιρός είναι να ενταθεί η προσπάθεια για μια ριζική αλλαγή και επανεξέταση των σκοπών και των μέσων που προβάλλονται ως πανάκεια.

Τα ελληνικά κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, κατεβαίνουν για να κατακτήσουν απλά κάποια από τις αριθμημένες θέσεις του Ευρωκοινοβουλίου. Ακολουθούν πειθήνια τις ευρωπαϊκές προσταγές και ουδόλως ενδιαφέρονται για τους πολίτες. Και είναι πολλά τα λεφτά. Προκειμένου να προσεταιριστούν ψήφους, εμφανίζουν στο ψηφοδέλτιο τραγουδιστές, ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές και πλήθος ατόμων που έχουν άγνοια των ευρωπαϊκών ζητημάτων και δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς μια ξένη γλώσσα. Και ψηφίζονται επί σειράν ετών, διότι θεωρείται ότι οι ευρωεκλογές είναι ήσσονος σημασίας έναντι των εθνικών. Αυτό εμφυτεύτηκε τεχνηέντως. Μάθε, λοιπόν, ότι όλες οι εθνικές επιλογές είναι απόρροια των ευρωπαϊκών οδηγιών.

Αρχίζουν οι απορίες;; Σκέφτεσαι ότι όντως κάτι δεν πάει καλά με την ζωή σου;; Θα δραστηριοποιηθείς  άμεσα και αποτελεσματικά για να γλυτώσεις από το ευρωπαϊκό τέλμα;; Επιθυμείς μια γνήσια, αληθινή σύμπραξη των Ευρωπαίων πολιτών επί τη βάσει του ΔΙΚΑΙΟΥ;; Απεξαρτήσου από τα κόμματα και δώσε υπόσταση στα θέλω σου. Και δεν είσαι μόνος. Χιλιάδες Συνέλληνες, μαχητές της Αλήθειας και της Εθνικής ιδέας και αξιοπρέπειας, σε καλούν να ενταχθείς στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Εδώ ανοίγει για σένα ο δρόμος της καταξίωσης και της ανάδειξης σε ουσιώδη παράγοντα προόδου και ανέλιξης.

Το ευρωψηφοδέλτιο του φορέα είναι έτοιμο και πλήρες από συμπολίτες σου, πέραν από κομματικούς εναγκαλισμούς και εξαρτήσεις.

Θα το στηρίξεις ή θα προσπεράσεις την ίδια την ζωή σου;

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:
https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση