ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το Τρένο...


 Το τρένο κυριαρχεί στην ζωή μας από την εφαρμογή της πρώτης ατμομηχανής και της καθιέρωσης των σιδηροδρομικών γραμμών. Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι ο εφευρέτης της ατμομηχανής είναι ο Ήρων ο Αλεξανδρεύς, πριν από 2000 περίπου χρόνια. Τα τρένα έκτοτε αναπτύχθηκαν, μετέφεραν και μεταφέρουν μύρια ανθρώπους και εμπορεύματα, βεβαίως. Οι Κινέζοι σήμερα έχουν τρένα πιο γρήγορα και από τα αεροπλάνα.


Έχουμε και στην πατρίδα μας τρένα και δίκτυα γραμμών. Από τον μουτζούρη περάσαμε στα ηλεκτροκίνητα. Μόνον που το δίκτυο δεν αναπτύχθηκε αναλόγως της εξέλιξης και παραμένει σε απελπιστική κατάσταση. Ο Ο.Σ.Ε. που διαχειρίζεται όλο αυτό το φάσμα επί δεκαετίες, ήταν μόνος κύριος παράγοντας που το έργο του ήταν να προσαρμόζει τους συρμούς στις σύγχρονες ανάγκες και να συντηρεί το δίκτυο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πωλήθηκε στους Ιταλούς(18-1-2017)

Όμως, ως γνωρίζετε, οι κυβερνήσεις διαχρονικά φροντίζουν να ξεφορτώνονται τους δημόσιους οργανισμούς, με την δικαιολογία του υψηλού κόστους και να τους πωλούν σε ιδιώτες. Τώρα πως ζημιογόνοι τομείς προκαλούν το ενδιαφέρον επενδυτών, είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία. Έτσι τα τρένα πωλήθηκαν στους Ιταλούς έναντι 45 μυρίων ευρώ. Και το επιστέγασμα της συμφωνίας είναι η ετήσια επιδότηση με το ποσόν των 50 μυρίων.

Οι Ιταλοί στο όνομα της εξέλιξης διέδωσαν ότι θα θέσουν σε τροχιά και χρήση το Βέλος της Ευρώπης. Αντ’ αυτού όμως έφεραν τα σαπάκια που οι Ελβετοί έστειλαν πίσω, ως λίαν επικίνδυνα. Και ο Ο.Σ.Ε. έπαψε να είναι ενιαίος, αφού τον τεμάχισαν σε 3 νέους φορείς, με ανάλογα Δ.Σ. και τις πολυπληθείς προσλήψεις ημετέρων. Αυτή είναι η ιστορία του τρένου στην πατρίδα μας, που σκοτώνει τους πολίτες.

Μια παράλληλη πορεία διαδραματίζεται και στην πολιτική ζωή. 
Το τρένο ΕΛΛΑΣ με όλους εμάς ως επιβάτες, συνεχίζει να τρέχει σε γραμμές και ρυθμούς που προκαλούν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κυριαρχούν την σήμερον ημέραν. Οι πολιτικοί μας τηρούν με ευλάβεια τις πρακτικές εκείνες που θα τους προσφέρουν μόνιμη παρουσία στην βουλή και την προσυμφωνημένη εναλλαγή στην εξουσία. Κοινό μυστικό που όλοι γνωρίζουμε, δηλώνουμε αντίθετοι, αλλά ως αποδεικνύεται από τα εκλογικά αποτελέσματα, ουδέν άλλαξε επί το θετικότερον. Το τρένο της πολιτικής κινείται μονίμως σε τούνελ, σε συνθήκες πλήρους συσκότισης. Οι πολίτες συνωστίζονται σε βρώμικα βαγόνια, με μόνον μέλημα ο προορισμός να είναι ένας διορισμός, μια θέση για να βολευτούμε. Και ο κύκλος της πολιτικής εξάρτησης από υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν έχει τέλος.

Και μετά απορούμε γιατί έχουμε τόσους εθνικούς εκτροχιασμούς. Ευκαιρία βρίσκουμε λάβροι να επιτεθούμε και να κρίνουμε τους συμπολίτες μας αποστασιούμενοι από τις δικές μας ευθύνες. Την ξένη καμπούρα εύκολα βλέπουμε και στοχοποιούμε όποιον και ότι δεν συμφωνεί με τις δικές μας αντιλήψεις και τοποθετήσεις. Η υποκρισία στο μεγαλείο της και η ιδιοτέλεια στο ζενίθ.

Αυτό όμως που δεν αντέχω, φίλοι μου, είναι όλη αυτή η μιζέρια, η γκρίνια και απαισιοδοξία που σκορπάμε γύρω μας. Κρυβόμαστε επιμελώς και φορτώνουμε τα κρίματα μας σε άλλους. Και περιμένουμε προκοπή. Όσον παραμένουμε συνδεδεμένοι με το αμαρτωλό πολιτικό τρένο, τίποτα δεν αλλάζει και τα θύματα θα πολλαπλασιάζονται.

Γι’ αυτό θα το ξαναπώ. Το μόνον σίγουρο τρένο που τρέχει την πατρίδα μας σε ασφαλείς τροχιές και θαυμαστούς προορισμούς, είναι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Επομένως διαλέγεις που θα επιβιβαστείς αν θέλεις να φθάσεις στο σπίτι σου σώος και αβλαβής.

Χρήστος Κράγιας


ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:

https://www.e-sy.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση