ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Διλήμματα κι άλλα παραμύθια...

 

Διλήμματα κι άλλα παραμύθια
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αμέσως μετά τις εκλογές, αρχίζει μια νέα προεκλογική περίοδος. Ίσως είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που ισχύει αυτή η κατάσταση. Τώρα όμως με την ανακοίνωση ημερομηνίας εκλογών, έχει φουντώσει το θέμα.

Όλα πήραν φωτιά. Τα κομματικά επιτελεία νυχθημερόν δουλεύουν για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και τις έδρες της Βουλής. Εκτός από τα κόμματα εξουσίας, έντονο ενδιαφέρον έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται μονίμως στην αντιπολίτευση.

Για όλον αυτόν τον κόσμο, σημάδια έχει η παρουσία στην βουλή και απεργάζονται όλα τα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους. Και τα μέσα αυτά είναι που προξενούν τεράστια εντύπωση και ουδόλως θεμιτά είναι.

Παρατηρούμε μια ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Ο τι δεν έπραξαν κατά την θητεία τους οι απερχόμενοι κυβερνήτες, θα το καταφέρουν τώρα, αν τους προτιμήσουμε. Ξεχνούν λάθη, παραλείψεις, αμέλεια, αβλεψία και θρασύτατα ζητούν συγνώμη. Ανάγουν τον φόβο ως μέσον χειραγώγησης και οι βολές κατά των αντιπάλων ανεβάζουν στροφές και στήνουν πολωτικές  καταστάσεις.  Στο ζενίθ οι αναφορές σε επώδυνα συμβάντα του παρελθόντος και η κομματική προπαγάνδα διακρίνει και επισημαίνει μόνον κινδύνους.

Η αναφορά σε σκάνδαλα πολιτικών αντιπάλων, μόνον σκοπό έχει να τους αμαυρώσει και η σπίλωση έχει γίνει επιστήμη.  Η δε αντιπολίτευση, με τα ίδια μέσα, επιχειρεί να ανεβάσει ποσοστά και η ανάδυση της πολιτικής δυσοσμίας του τόπου, μόνον απογοήτευση προκαλεί στους πολίτες.

Χειρίστου είδους πρακτικές, υπόγειες συμφωνίες, μοιρασιά μελλοντικών πλεονεκτημάτων, δείχνουν την οδυνηρή κατάπτωση των επίδοξων κυβερνητών, με όλες τις τραγικές συνέπειες για την χώρα. Ο αγώνας δρόμου για την κορυφή, βγάζει τους υποψηφίους έξω από κάθε έννοια ηθικής και δικαίου. Ο αγώνας δρόμου για ένα έδρανο, έχει μεγαλύτερη σημασία από τα προβλήματα του πολίτη.

Πολύ πρόσφορο επίσης μέσον επηρεασμού του ψηφοφόρου, είναι το σερβίρισμα πλασματικών διλημμάτων.  Γνώστες όντες της ψυχολογίας της μάζας, ανεβάζουν την πίεση και εξαναγκάζουν στην ουσία τους πολίτες να μπουν σε φόρμες και να αποδεχθούν κομματικές εξαρτήσεις. Κοκορομαχίες και λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ψηφίστε μας για να μειώσουμε τους φόρους, που εμείς επιβάλλαμε.  Ζητάμε ψήφο για να υπάρχουν περισσότερα ράντζα στα νοσοκομεία. Πρόγραμμα αγοράς οικίας για νέους, προς αποσιώπηση πλειστηριασμών από fandάσματα. Οι νέοι να προτιμούν την ξενιτιά. Η φτώχεια να αντέχει, αλλά θα ανατραπεί μόλις μας ψηφίσετε. Η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Παραμύθια.

Οι ημέτεροι όμως έχουν μόνιμη πρόσβαση στα διάφορα έργα υποδομών, που φυσικά δεν τελειώνουν ποτέ και αρμέγουν τον πλούτο του πολίτη.  Οι διαπλεκόμενοι οικονομικοί παράγοντες, χρηματοδοτούν τις προεκλογικές δαπάνες όλων των πλευρών, εν αναμονή φωτογραφικών νόμων.

Η επίθεση αγάπης μόνον ανιδιοτελής δεν είναι. Απατηλά χαμόγελα, αυθόρμητες συγκεντρώσεις στο φόρτε τους. Κουβέντα για μνημόνια, εθνικά θέματα, προδοσίες, δημοψηφίσματα. Όλα αυτά περνάνε ντούκου.

Καιρός για αποκαθήλωση των πολιτικών ειδώλων και πάταξη της πλάνης. Διλήμματα, υποσχέσεις, παραμύθια.

Ψάχνουν για κορόιδα.

Δεν τσιμπάμε.

Χρήστος Κράγιας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση