ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ότι άχρηστο πλέον, πάει για ανακύκλωση…σε όλους τους τομείς της ζωής μας

Ότι άχρηστο πλέον, πάει για ανακύκλωση…σε όλους τους τομείς της ζωής μας

Είμαστε θιασώτες της ανακύκλωσης;;

Ναι, ναι είμαστε!!

Θα συμβάλλουμε στην πρόοδο αυτής της κίνησης;;

Βεβαίως, βεβαίως!!

Η πλειονότητα πλέον των πολιτών σ’ όλον τον κόσμο, έχει καταλάβει την σημασία της ανακύκλωσης. Είναι μια σπουδαία κίνηση, που όσον αυξάνει η ένταση της, αυξάνεται και η ποιότητα της ζωής μας. Η ανακύκλωση των απορριμμάτων, ξαλαφρώνει το περιβάλλον από τις χωματερές και το θάψιμο. Επίσης προσφέρει ενέργεια από την χρήση τους σε ειδικές μονάδες - εργοστάσια. Με το ανακυκλωμένο χαρτί, μειώνουμε την καταστροφή των δασών,  με όλες τις ευεργετικές συνέπειες, από την συνέχεια της ζωής τους.  Και η ανακύκλωση μετάλλων υποστηρίζει την μείωση των εξορύξεων και των ανοιχτών πληγών του πλανήτη.

Οπωσδήποτε, μέσω της ανακύκλωσης, έχουμε και την παρουσία μιας οικονομικής δραστηριότητας, που παρέχει εργασία και εισόδημα σε σοβαρό αριθμό πολιτών, εκτός βέβαια μιας μελαχρινής φάρας που επιδίδεται στην κλοπή σχαρών, χαλκού, μετασχηματιστών κλπ.

Η ανακύκλωση, λοιπόν, καλώς μπήκε στην ζωή μας και έχει καταγραφεί στον σκληρό δίσκο, στο μυαλό μας, ως μια σοβαρή προτεραιότητα που πρέπει να έχει συνέχεια. Μέχρι εδώ όλα καλά και βλέπω μια γενική αποδοχή.

Γεννάται όμως ένα ερώτημα. Μέχρι που μπορεί να αναπτυχθεί η ανακύκλωση;; Μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους τομείς της ζωής μας;; Πόσο πιο πλατιά, ει δυνατόν, είναι η εφαρμογή της;; Στην πολιτική πχ;;. Κάτι μου λέει πως αυτή η ερώτηση σας ερεθίζει και προκαλεί διάθεση για έρευνα. Πάμε να δούμε.

Σίγουρα έχουμε αντιληφθεί αυτό το συμπαγές σύστημα, που στήθηκε με ύποπτες διεργασίες. Δηλώνει ότι υποστηρίζει όλα αυτά που ένας πολίτης επιθυμεί. Ακούμε για δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, οικονομική ευμάρεια, ποιότητα υγείας και κοινωνικών συνθηκών ασφάλειας. Φροντίδα για  ανήμπορους και συντάξεις που τιμούν τους απόμαχους.

Εργασία για όλους και τίμια αμοιβή αυτής. Υψηλή ποιότητα παιδείας για τους νέους μας και δημιουργία ευκαιριών ανάδειξης ταλέντων. Ανάπτυξη υποδομών σ’ όλη την χώρα μέσω γενναίων χρηματοδοτήσεων κλπ.-κλπ.

Ερωτώ ξανά.  Πόσες φορές τα ακούσαμε αυτά;; Πολλές!!Πόσες φορές τα είδαμε να ζωντανεύουν;; Ποτέ!!

Έξυπνα οι πολιτικοί δια των κομμάτων, σε προσυμφωνημένη βάση, πήραν από τα χέρια μας την δύναμη διαχείρισης και διακυβέρνησης της χώρας και πλαστά ανεδείχθησαν ως άκρως απαραίτητοι, αλλιώς χανόμαστε. Με την επανάληψη εύηχων συνθημάτων και εύπεπτων πλην δολίων πρακτικών, κλέβουν κυριολεκτικά την ζωή μας, την ανάσα μας.

Δικηγόροι,  μηχανικοί, εργολάβοι, δημοσιογράφοι, κατέλαβαν την βουλή και εργάζονται για πάρτη τους. Κι εμείς άφρονες και επιπόλαιοι, εναλλάσσουμε δια της ψήφου μας τα κόμματα εξουσίας και συντηρούμε μια άκρως επώδυνη κατάσταση διάρκειας και μακράς πολιτικής νύχτας.

Ανεδείχθησαν μικροί και άχρηστοι. Και ο τι άχρηστο πλέον, πάει για ανακύκλωση. Άμεση ανάγκη η ανάδειξη του πολίτη ως απόλυτου ρυθμιστή της μελλοντικής του πορείας. Πολιτικοί και κόμματα του παρελθόντος, αποσύρονται και εξαφανίζονται.  Οι σκελετοί του διχασμού και των πολιτικών αντιπαραθέσεων που τόσον έβλαψαν την χώρα μας, στον κάδο των σκουπιδιών.

Μοναδικό επόμενο βήμα μας, η ουσιαστική μας ένωσή σε μια πανεθνική διεργασία και δράση. Δίχως κόμμα, δόγμα, χρώμα, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός, με γνώση και υπευθυνότητα, αγκαλιάζει την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Η αποστασιοποίηση από κομματικές επιρροές, είναι η μεγάλη πρόκληση και απόφαση και η αρχή της αναγέννησης της Εθνικής Ιδέας. Ανάδειξη και καθιέρωση ισχυρών νόμων, αρχών και αξιών και όσα δικά μας στερηθήκαμε, δίκαια να επανακτήσουμε.

Το σάπιο πολιτικό σύστημα στην ανακύκλωση. Δεν προσέφερε ποτέ τίποτα καλό,  ούτε θα προσφέρει.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι ο μηχανισμός, ο πολίτης χειριστής και οι επικείμενες εκλογές, το πεδίον δράσης.

Χρήστος Κράγιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Εμφανιζόμενη ανάρτηση